Malstrømmen og fuglesafari

En utrolig naturopplevelse med RIB gjennom malstrømmen

Bli med på en fantastisk naturopplevelse gjennom en av verdens sterkeste malstrømmer. I sjødyktig hurtigbåt med alt nødvendig sikkerhetsutstyr tar vi deg med på en trygg opplevelsestur langs den dramatiske Lofotveggen, forbi fraflyttede fiskevær, til kolonier med skarv og havsule. Etter å ha studert disse vakre fuglene en stund, krysser vi strømmen igjen og vender nesa hjemover og tilbake til Reine.

Guidet tur
Båtføreren møter deg på vårt kontor der flytedresser og redningsutstyr blir utdelt. Våre båtførere har alle nødvendige sertifikater, er godt kjent med farvann og forhold i området og har gode lokalkunnskaper slik at de også fungerer som utmerkede guider på turen. Båtene er utstyrt med redningsutstyr iht. til gjeldende regelverk.

Fraflyttede fiskevær
Når alle er om bord, og sikkerhetsinstruksen gitt, starter turen mot Lofotodden. Vi holder oss nært inn mot land og bruker god tid på turen slik at dere får se alt det flotte Lofoten har å by på. Ved foten av de dramatiske fjellene finner vi rester av små, fraflyttede fiskevær. Grunnmurer og steingjerder er alt som idag viser at det engang bodde mange hundre mennesker her.

Malstrømmen
På turen videre kjører vi innom steder der vi i en årrekke har observert den majestetiske havørna, og vi beveger oss ut i den beryktede malstrømmen, en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer. Her vil dere få kjenne på hvilke krefter som finnes i havet. Midt i strømmen finner vi holmer og skjær, der blant annet skarv og havsule hekker. Lundefugl, alke, ærfugl og ørn kan ofte sees i området. Etter å ha studert disse vakre fuglene en stund, krysser vi strømmen igjen og vender nesa hjemover og tilbake til Reine.

Inkludert:

  • Flytedress/redningsutstyr for alle aldre
  • Sertifisert båtfører
  • Lokalkjent guide

Ta med:

  • Varme klær (ull)
  • Lue og hansker
  • Kamera eller mobil (på eget ansvar)

Oppmøtested og –tid:
Vårt kontor i Reine sentrum, 20 min. før avgangstid.
Avgangstiden er tidspunkt for aktiviteten på bookingen. F.eks. hvis turen går kl. 10:00 er oppmøte 09:40.

Forbehold:
Vi forbeholder oss retten til å kansellere turen, hvis værforhold eller minimumskrav til gruppestørrelse (6 fullt betalende deltagere) ikke blir oppfylt. Sjekk våre vilkår og betingelser for mer informasjon. Vær oppmerksom på at personlige gjenstander tas med om bord på eget ansvar.

Info

15. april – 15. september
Kl. 10:00 – 12:00
Juli: også kl. 13:00 – 15:00
6 – 12 deltagere

Pris

Voksen (14+ år): 1.195,-Barn (t.o.m. 13 år): 895,-Privattur (max. 12 pers): 14.340,-

Har du spørsmål?

Se alle våre aktiviteter

Overnatting ved og aktiviteter i Lofotodden nasjonalpark

Overnatt nært inngangsportene til Lofotodden Nasjonalpark både på Reine og i Sørvågen. Fra Reine kan du bli med på fisketur med vår tradisjonelle fiskebåt TRIO II, eller du kan stige om bord i vår RIB-båt og bli med til bortgjemte perler og nedlagte fiskevær i Lofoten. Uansett hvilken tur du velger, vil du underveis få unike historier fra lokale kjentfolk. Opplev Lofoten med oss.

Relax – Enjoy – Explore - Lofoten