Hvordan komme seg hit

Offentlig transport

Dersom du skal bruke offentlig transport til, fra og i Lofoten, anbefaler vi  Reis Nordland

Med fly 

Leknes lufthavn er den nærmeste flyplassen. Den ligger  ca.  60 km fra Reine og 67 km fra Sørvågen. Det vil si at du mest sannsynlig vil være avhengig av offentlig transport videre fra flyplassen og ut til oss. Du kan også leie bil.

De fleste fly som går til Leknes går fra Bodø, men du kan være heldig å få direktefly fra Tromsø og Oslo også, avhengig av årstiden du reiser på.

For informasjon om flyruter: Wideroe

For løpende oppdatering av din flyrute, informasjon om leiebil og hvordan komme seg til og fra flyplassen på Leknes, følg denne linken: Leknes flyplass

Med båt 

Her har du to muligheter: Moskenesferga eller Hurtigruten. Begge går fra Bodø på tur nordover. Hurtigruten går også fra Tromsø og andre mindre havner på tur sørover.

Moskenesferga går fra Bodø til Moskenes. Moskenes ligger fem km fra Reine og tre km fra Sørvågen. Du kan ta med deg bil på Moskenesferga, men da anbefaler vi at du bestiller plass på forhånd.

Informasjon om rutetider:  Bilferge Bodø – Moskenes

Det er bilutleie på fergekaia på Moskenes, så om du skal leie bil i Lofoten, trenger du ikke å betale for å få leiebilen med over fjorden. Rent a car Moskenes

Hurtigruten går fra Bodø til Stamsund om du reiser nordover, og fra Tromsø via seks mindre havner før du kommer til Stamsund på tur sørover. For informasjoner om rutetider for Hurtigruten, se Hurtigruten

Fra Stamsund til Reine er det 70 km, til Sørvågen er det 77 km. Det vil være mulig å leie bil på kaia i Stamsund.

Med buss 

Kommer du reisende med buss må du mest sannsynlig bytte buss på Leknes.  Her finner du rutetabeller: 

Reis Nordland Buss 

Busstoppet utenfor Lofoten Bed & Breakfast heter Reine Skole.
Busstoppet nærmest rorbuene på Sørvågen heter  Sørvågen Skole. Fra busstoppet er det ca 850 meter inn til rorbuene.
Busstoppet nærmest oppmøtested for aktiviteter heter Reine Ytre Havn, og er i Reine sentrum.

 

Med bil 

Bilen kan du enten ta med på Moskenesferga (se pkt med båt), eller du kan kjøre rundt, via Bjerkvik, nord for Narvik.  

Kommer du fra sør og syns det blir langt å kjøre om Bjerkvik finnes det et par snarveier over Vestfjorden: 

Skutvik – Svolvær, bilferge 

Bognes – Lødingen, bilferge 

Når du overnatter på Lofoten Bed & Breakfast er det gratis parkering på Galleri Eva Harr/Nasjonalparksenteret. Husk å legg parkeringslapp i ruta, den finner du på rommet ditt, eller på informasjonsrommet.

Når du overnatter på våre rorbuer på Sørvågen er det gratis parkering utenfor buene.

Med bil til Lofoten Bed & Breakfast
Kommer du fra øst; Kjør E10, og følg skilter mot Å i Lofoten. Ta av til venstre der det er skiltet mot Reine (10 km før Å), kjør over Reinehalsen og fortsett ca. 600 m. På høyre side vil du se et stort hvitt bygg skiltet med Lofoten Bed & Breakfast. På motsatt side vil du se Galleri Eva Harr i et stort oransje bygg, som også vil være din parkeringsplass mens du bor hos oss.

Kommer du fra vest; kjør E10 mot Narvik i ca 4,5 km før du svinger til høyre ned mot Reine.

Finn Lofoten Bed & Breakfast på Google maps

Med bil til Buodden Rorbuer
Følg E10 østover mot Å i Lofoten, til Sørvågen. Kjør forbi Joker (dagligvare), og rett etter Matkroken (dagligvare) tar du til venstre mot Klingenberg. Etter 400m ta til høyre mot Bogen og Buodden rorbuer. Hold til høyre over bakketoppen, i bunnen av bakken tar du til høyre over grusplassen. Rett frem finner du Buodden rorbuer

Finn Buodden Rorbuer på Google Maps

Med bil til Aqua Lofoten Coast Adventure
Kommer du fra øst; Kjør E10, og følg skilter mot Å i Lofoten. Ta av til venstre der det er skiltet mot Reine (10 km før Å), kjør over Reinehalsen og fortsett ca. 900 m. På venstre side vil du se bensintasjon Circle K. På motsatt side finner du oss, i et hvitt hus med blå dør i kjelleren.

Kommer du fra vest; kjør E10 mot Narvik i ca 4,5 km før du svinger til høyre ned mot Reine.

Finn Aqua Lofoten Coast Adventure på Google maps

Parkering

Når du overnatter på Lofoten Bed & Breakfast er det gratis parkering på Galleri Eva Harr/Nasjonalparksenteret. Husk å legg parkeringslapp i ruta, den finner du på rommet ditt, eller på informasjonsrommet.

Når du overnatter på våre rorbuer på Sørvågen er det gratis parkering utenfor buene.

Når du skal være med på aktiviteter med Aqua Lofoten Coast Adventure er det stor parkeringsplass på industritomta Reine Ytre Havn, over bakketoppen, like bak bookingkontoret.  Det er også en fin parkeringsplass i sentrum, like ved bookingkontoret. 

Planlegg reisen din

Bli med på guidede turer i RIB-båt til bortgjemte perler og nedlagte fiskevær i Lofoten. Underveis får du unike historier fra lokale kjentfolk. Opplev Moskstraumen og Lofotveggen, og bli med på en av våre fjellturer.

Overnatting ved og aktiviteter i Lofotodden nasjonalpark

Overnatt nært inngangsportene til Lofotodden Nasjonalpark både på Reine og i Sørvågen. Fra Reine kan du bli med på fisketur med vår tradisjonelle fiskebåt TRIO II, eller du kan stige om bord i vår RIB-båt og bli med til bortgjemte perler og nedlagte fiskevær i Lofoten. Uansett hvilken tur du velger, vil du underveis få unike historier fra lokale kjentfolk. Opplev Lofoten med oss.

Relax – Enjoy – Explore - Lofoten