Miljø og bærekraft

Miljø og bærekraft

REEL er en lokal familiebedrift som har drevet med overnatting og aktiviteter på land og til vanns i Lofoten siden 2006.

Siden vi startet opp har det skjedd mye innen miljøtenkning og bærekraft, og vårt ønske er å kunne bidra på best mulig måte der vi kan. Vårt hovedfokus er at Lofoten skal forbli et vakkert naturparadis som alle skal få nyte.

bål hage

Lokalt og kortreist

Vi ønsker at Lofotens lokale bedrifter skal blomstre og bestå, og benytter oss i størst mulig grad av de nære og kjære her ute i Vest-Lofoten. Vi handler lokalt og samarbeider med andre lokalt forankrede bedrifter.

Som lokalt forankret bedrift er det også viktig for oss å inkludere lokalbefolkningen i vår drift. Spesielt viktig for oss er det å inkludere øyas barn og unge i forskjellige prosjekter.

Skoleklasser fra barnetrinnet er med på å lage blant annet julepynt og påskepynt som vi dekorerer med. Utemøbler, sorteringsstasjon og andre bruksgjenstander som vi har, lages av elever ved byggfag på Vestvågøy Videregående skole på Leknes. 

biehotell

Strandrydding

Allerede i 2011 begynte vi å jobbe med strandrydding, og har siden 2012 vært i samarbeid med Lofoten avfallsselskap (LAS) om å rydde utilgjengelige plasser på Lofotøyene.

IMG_5483

Nasjonalparkpartner

Vi har siden oppstart jobbet med å ta vare på naturen på best mulig vis, utfra de tilbudene vi har til gjestene våre. I 2018 ble Lofotodden Nasjonalpark etablert, og det er naturlig for oss å ha et tett samarbeid med de for å verne om det unike kystlandskapet vi har her i Lofoten. I tillegg til stor respekt for ferdsel i Lofotodden Nasjonalpark jobber vi også med kildesortering og naturvern på overnattingsstedene våre.

4179

Tradisjonsbærere

Gjennom våre overnattingssteder ønsker vi å vise den historien som følger med byggene og bruken av disse i sin tid. Gjennom våre aktiviteter har vi et sterkt fokus på å ta vare på naturen, kulturen og Lofotens spennende lokalhistorie. Ombord på vår vernede fiskeskøyte Trio II bruker vi det tradisjonelle fiskeutstyret juksahjulet og lærer bort tradisjonelle fiskemetoder.

Vinterfiske-XIII

Sikkerhet

På våre RIB turer får du høre sagn og historier om hvordan livet utspilte seg på avsidesliggende fiskevær fra tiden de fremdeles var aktive bosettinger. Til tross for at RIB kanskje ikke anses som miljøvennlig, ser vi det som helt nødvendig å bruke slike pålitelige båter og motorer fordi vi kjører gjennom kraftige tidevannsstrømmer og åpent hav. Til tider er vi også i områder der telefon og VHF ikke har dekning. Vi følger nøye med på utviklingen innen elektriske motorer, med tanken om å skifte til det i fremtiden.

P1000335-e1621368145853

Bærekraftig reisemål

Lofoten som reisemål ble i 2020 godkjent som et bærekraftig reisemål. Det er nå enklere å spise lokalt, sjekke inn på bærekraftige overnattingssteder, og å velge miljøbevisste tilbydere, som for eksempel oss.

Velkommen til de grønne øyene.

Pix.Hellsegga-mot-Vaeroy-scaled-e1621056480163

Planlegg reisen din

Bli med på guidede turer i RIB-båt til bortgjemte perler og nedlagte fiskevær i Lofoten. Underveis får du unike historier fra lokale kjentfolk. Opplev Moskstraumen og Lofotveggen, og bli med på en av våre fjellturer.

Overnatting ved og aktiviteter i Lofotodden nasjonalpark

Overnatt nært inngangsportene til Lofotodden Nasjonalpark både på Reine og i Sørvågen. Fra Reine kan du bli med på fisketur med vår tradisjonelle fiskebåt TRIO II, eller du kan stige om bord i vår RIB-båt og bli med til bortgjemte perler og nedlagte fiskevær i Lofoten. Uansett hvilken tur du velger, vil du underveis få unike historier fra lokale kjentfolk. Opplev Lofoten med oss.

Relax – Enjoy – Explore - Lofoten