Lofothistorie og Refsvikhula

Det beste av Lofoten!

Bli med på en fantastisk opplevelse med natur, kultur og historie i Lofotodden nasjonalpark. En kombinert båt- og fottur.

Natur, kultur og historie
I sjødyktig hurtigbåt tar vi deg med på en trygg opplevelsestur forbi den dramatiske Lofotveggen, innom fraflytta fiskevær, gjennom malstrømmen og til Yttersia, hvor vi finner Refsvikhula med sine 3-4000 år gamle hulemalerier. Refsvikhula er et fredet kulturminne, derfor er en autorisert guide med på hele turen. Kaffe og te blir servert i løpet av turen, samt at du som gjest får med deg en liten gave.

Sikkerhet først
Guide og båtføreren møter deg på vårt kontor på Reine der flytedresser og redningsutstyr blir utdelt. Våre båtførere har alle nødvendige sertifikater, er godt kjent med farvann og forhold i området og har gode lokalkunnskaper. Våre guider har lang erfaring med turene i dette området og har utmerkede lokalkunnskaper om natur, kultur og historie. Båtene er utstyrt med redningsutstyr iht. til gjeldende regelverk.

Tilbake til steinalderen
Vi tar deg med forbi nyere historie og fraflyttede fiskevær til eldre historie og steinalderen på vår tur langs Lofotveggen og til Yttersia. På veien passerer vi gjennom den beryktede malstrømmen som var og er et viktig og fiskerikt havstykke. Etter å ha rundet Lofotodden går vi i land og tar oss tid til en matbit på campen før vi begynner på fotturen. Vi går deler av den gamle skoleveien langs en opptråkket sti, over steinrøys og sandstrand, før vi kommer til en litt brattere stigning opp til selve hula. Guiden er med på hele turen og forteller om forskjellige plasser dere passerer, og gir dere en omvisning inne i hula der dere får se steinaldermalerier av dansende menneskefigurer fra flere tusen år tilbake. På turen tilbake til campen har dere god tid til å nyte naturen, utsikten og roen Yttersia byr på. Båtturen tilbake til Reine går uten planlagte stopp, men ser vi noe spennende har vi selvfølgelig tid til å ta en ekstra stopp.

Inkludert:

  • Flytedress/redningsutstyr for alle aldre
  • Kaffe/te
  • Sertifisert båtfører
  • Lokalkjent guide

Ta med:

  • Varme klær (ull)
  • Lue og hansker
  • Tursko med god ankelstøtte
  • Matpakke
  • Kamera eller mobil (på eget ansvar)

Oppmøtested og –tid:
Vårt kontor i Reine sentrum, 20 min. før avgangstid.
Avgangstiden er tidspunkt for aktiviteten på bookingen. F.eks. hvis turen går kl. 17:00 er oppmøte 16:40.

Forbehold:
Vi forbeholder oss retten til å kansellere turen, hvis værforhold eller minimumskrav til gruppestørrelse (6 fullt betalende deltagere) ikke blir oppfylt. Sjekk våre vilkår og betingelser for mer informasjon. Vær oppmerksom på at personlige gjenstander tas med om bord på eget ansvar.

Info

15. april – 15. september
Kl. 16:00 – 21:00
6 – 12 deltagere

Pris

Voksen (14+ år): 1.595,-Barn (t.o.m. 13 år): 995,-Privattur (max. 12 pers): 19.140,-

Har du spørsmål?

Se alle våre aktiviteter

Overnatting ved og aktiviteter i Lofotodden nasjonalpark

Overnatt nært inngangsportene til Lofotodden Nasjonalpark både på Reine og i Sørvågen. Fra Reine kan du bli med på fisketur med vår tradisjonelle fiskebåt TRIO II, eller du kan stige om bord i vår RIB-båt og bli med til bortgjemte perler og nedlagte fiskevær i Lofoten. Uansett hvilken tur du velger, vil du underveis få unike historier fra lokale kjentfolk. Opplev Lofoten med oss.

Relax – Enjoy – Explore - Lofoten